Johan (Sporttherapeut, Personal trainer, Sportmasseur). 

 • Sporttherapie. 
 • Fasciatherapie. 
 • (Sport)massage.
 • Bindweefselmassage. (therapeutisch)
 • MTC (Medical Taping Concept).
 • Sportverzorging.
 • (Personal) Training.
 • Mobiliteit, Coördinatie, Revalidatie.
 • Lichaamsanalysemeting

MSW4YOU (medical sports workout & sporttherapie).

sleutel tot vitaliteit 

 

Ondanks het feit dat we steeds meer weten over onze gezondheid, is onze maatschappij toch een stuk ongezonder geworden.

We zitten veel meer, zijn erg prestatiegericht en voeding is overal en altijd bereikbaar. Ook door vergrijzing en de daarmee gemoeide gezondheidsklachten is er steeds meer zorg nodig. Voorkomen is beter dan genezen hebben we geleerd, bewegen is een sleutel tot een vitaal lichaam op lange termijn. Preventie is daarin dan van groot belang, je onderhoud je auto meestal ook goed, je tankt hierbij ook geen diesel voor je benzine auto en je zou het vervelend vinden als je auto verstoringen en mankementen zou vertonen.

Waarom dan niet zuinig zijn op je eigen lichaam. Beperkte bewegingsvrijheid en pijn kunnen veel invloed op je plezier in het leven hebben.

Lichamelijke problemen kunnen o.a. ontstaan door een verkeerde houding en - of stressvolle situaties (langdurige stress).

 

Hierin zou ik als sporttherapeut de sleutel kunnen zijn tot jou succes, persoonlijke aandacht voor mens en klacht zodat je weer beter kunt bewegen, fitter wordt en lekkerder in je vel komt te zitten.

 

                                                                                                           Age is just a number.

        Wat is Sporttherapie.

 

Waarschijnlijk denkt u  bij het lezen van de term sporttherapie direct aan blessures die ontstaan zijn tijdens het sporten. U zit op het juiste spoor maar sporttherapie is meer dan dat. Sporttherapie is gebaseerd  op principes vanuit de fysiotherapie en technieken uit o.a. sportmassage, bindweefselmassage, triggerpointtherapie en mobilisaties.

Dus binnen deze vorm van therapie worden allerlei klachten en blessures behandeld aan uw houdings- of bewegingsapparaat.

Sommige klachten hebben een specifieke medische oorzaak zoals een sportblessure of klachten na aanleiding van een trauma bv. een ongeval. Maar ook de klachten die ontstaan zijn uit (over)belasting van uw lichaam kunnen aangepakt worden door een spottherapeut. 

Hij zal hierbij helpen te ontspannen, uw mobiliteit, stabiliteit en bewegingsvrijheid te vergroten en de doorbloeding van uw lichaam te verhogen.

 

Ketenprobleem.

 

Uw sporttherapeut kijkt niet alleen naar het deel van uw lichaam waar u klachten ervaart, maar neemt in zijn behandeling het gehele lichaam mee. Dit doordat het zenuwstelsel pijnprikkels doorgeeft aan de hersenen een complex systeem is. Het komt vaker voor dat er op een andere plaats in het lichaam de oorzaak gevonden wordt en dat de pijnprikkel op een andere plaats uitstraalt in het lichaam.

Dus als er meerdere oorzaken voor een probleem aanwezig zijn, wordt dit ook wel een ketenprobleem genoemd.

 

Sportmassage.

 

Een sportmassage  kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage  voor een goede doorbloeding van de spieren  en bereidt deze voor op de prestatie  die komen gaat.

Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren  afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt dus voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn en vermoeidheid  je weer kunt voorbereiden  op een volgende prestatie.

 

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stellen we een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten.

 

Ook als je geen sporter bent kan een sportmasseur  je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

 

Fasciatherapie

Wat is Fasciatherapie:

 

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen.

Alle spieren, gewrichten, botten en organen worden dus omgeven door deze bindweefselvliezen, die een geheel netwerk vormen in het lichaam.

Dit alles zorgt ervoor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijvingen langs elkaar kunnen bewegen.

Fascia bevat meer pijnreceptoren dan spierweefsel, dus als het minder in conditie is (beïnvloedbaar door signalen van buitenaf) denk hierbij aan stress, verkeerde houding, slechte algehele conditie, ect. kan het pijn veroorzaken.

Tevens kunnen hierbij lichamelijke beperkingen ontstaan van het bewegingsapparaat, doordat er verklevingen ontstaan in de fascia.

Doormiddel  van specifieke behandeltechnieken en oefeningen kan men de conditie van de fascia weer verbeteren, zodat herstel weer tot de mogelijkheden behoort.

 

 Bindweefselmassage.

 

Bindweefselmassage is een therapeutische massagevorm zoals het woord al zegt een massage van het bindweefsel. Er worden d.m.v. specifieke technieken, prikkels afgegeven aan het bindweefsel direct onder de huid. Bindweefsel komt in het gehele lichaam voor en heeft een steunende en verzorgende functie. Het is het weefsel dat de organen, zenuwen en bloedvaten omhult en verbind. Het onderhuidse bindweefsel dient dan ook als isolatie - en beschermlaag en is verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen. Door middel van een huidanalyse op de rug kan men probleemgebieden  in het bindweefsel (verklevingen) vinden die mogelijk verstoringen en klachten kunnen geven aan het houdings - of bewegingsapparaat. Door de therapeutische vorm van deze massage worden deze probleem gebieden weer losgemaakt, afhankelijk van het aantal en de ernst van deze verklevingen wordt hierbij altijd een behandelplan opgemaakt.

Bindweefselmassage kan als pijnlijk worden ervaren maar hoeft niet, afhankelijk van het doel waar aan wordt gewerkt.

 

Bindweefselmassage kan worden toepast bij mensen met fibromyalgie, reuma, branderige pijnen en allerlei klachten van het bewegingsapparaat. Het kan zowel om spierklachten als om gewrichtsklachten gaan.

Bindweefselmassage kan ook worden toegepast bij mensen met lipoedeem een chronische ziekte waarbij  er een stapeling is van vet en een verslechtering of verstoring is van de vochtafvoer via de lymfe.

  

 Medical Taping Concept.

 

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig  gelegd in Japan en Korea. in deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit  in het menselijk lichaam als als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping  waren er zich namelijk van bewust dat spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

 

Wat is Medical Taping.

 

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloed de neurologische en circulatoire  systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren  niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren  echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Personal Training.

 

Personal training is dichterbij dan jij denkt en betaalbaar.

Je kan al starten met Personal Training vanaf *€22,50,=.

Zowel *thuis als op de sportschool, voor alle leeftijden.

Zeker in deze tijd is investeren in je lichaam een belangrijke bijdrage voor het welzijn.

Bewegen is een sleutel tot een vitaal lichaam op lange termijn. 

 

        De mens is niet gemaakt om te zitten, ik ben er van overtuigd dat iedereen met de juiste combinatie                  van voeding en beweging in staat is om zijn / haar ultieme doelstellingen te behalen.

        Dus fitter, sterker, energieker en gezonder te worden, tevens versterk je hierbij het immuunsysteem                    dat vele voordelen geeft zoals stress gerelateerde klachten tegen te gaan en beschermt ons lichaam tegen 

        binnendringers (infectieziekten) die ons lichaam willen aanvallen.

 

         Samen werken aan je gezondheid, juist nu!

 

 

         Mijn motto is: “No matter how you feel, get up, dress up and fight for your  dreams"......

         

         NIEUW!!!

 •  Losse trainingssessie. (1 training van 30 of 60 min.)
 •  Three pack sessie 1 op 1 of duo.   (drie trainingssessies)
 •  Six pack sessie 1 op 1 of duo.           (zes trainingssessies)
 •  Twelve pack sessie 1 op 1 of duo. (twaalf trainingssessies)
 •  Trainingssessies zijn 30 of 60 minuten, en kunnen zowel thuis als op de sportschool plaats vinden. (vraag naar de voorwaarden).

 

 

           Bij een personal trainings-abonnement* dienen minimaal 3, 6 of 12 sessies afgenomen te worden van minimaal 1keer per week

           30 minuten.

 • Sportmedische intake gratis.*
 • Voedingsbegeleiding.
 • Lichaamsanalysemeting.
 • Je kan al starten met een personal training per sessie 1 op 1, maar ook een combi is mogelijk, dus met tweeën. 
 • Vraag naar de mogelijkheden.

 

                                                                  MSW4YOU sleutel tot vitaliteit, age is just a number.

           

Lichaamsanalysemeting:

 

Meten is weten,

Vaak wordt de BMI (body mass index) als uitgangspunt gebruikt  om te bepalen of je een gezond gewicht hebt ja of nee. Echter is de BMI een niet veelzeggende maat. Daarom maakt MSW4YOU  gebruik van een weegschaal met bio - elektrische impedantie analyse, hiermee bepaal je hoe jou lichaamssamenstelling is. Denk hierbij aan weergave botmassa, BMI, verbruikte calorieën in rust, metabolische leeftijd, vochtpercentage, gezond orgaanvet, vetpercentage (armen, benen en romp) en spiermassa.